0 0 €

Nákupný košík je prázdny

Prečo GRENA

Vermikulitové stavebné izolačné dosky

Spoločnosť GRENA, a.s. má dlhoročné skúsenosti so spracovávaním vermikulitu a zameriava sa na výrobu 100% zdravotne nezávadných stavebných izolačných dosiek pre odbor kachliarstva. Vermikulitové dosky majú jedinečné vlastnosti, výsledkom ich využitia je technologicky dokonalejšie riešenie, a preto ich právom nazývame „novou generáciou“ konštrukčných a izolačných materiálov. Dosky sú vyrobené z exfoliovaného vermikulitu a špeciálneho anorganického pojiva, ktoré zaisťuje vysokú odolnosť voči tepelnému šoku a teplotám až do 1250 °C. Vermikulitové dosky sú pre naše zdravie úplne neškodné, neobsahujú azbest, sklenené ani iné minerálne vlákna. Majú dostatočnú pevnosť a mechanickú stabilitu, vysokú trvanlivosť, neuvoľňujú žiadne výpary ani pri vysokých teplotách.

 

Moderné výrobné technológie umožňujú spoločnosti GRENA, a.s. vyrábať dosky aj s nízkou objemovou hmotnosťou pri zachovaní výborných izolačných a pevnostných parametrov.
Ponúkame ucelený, praxou overený systém pre krbové obstavby vrátane potrebných dokončovacích materiálov značky SILATERM.

Výhody vermikulitových dosiek pri stavbe krbu:

  • tenké dosky - nízka hmotnosť - veľká pevnosť
  • výborné izolačné schopnosti
  • odolné voči teplotným šokom
  • mechanicky stabilné
  • úplne nehorľavé
  • dlhá trvanlivosť
  • jednoduché obrábanie
  • pohodlná manipulácia
  • neuvoľňujú sa žiadne výpary
  • bez obsahu škodlivín
  • nie je nutná nosná konštrukcia

Vlastnosti:

Konštrukčný izolačný prvok na stavbu krbového plášťa bez akýchkoľvek ďalších pomocných konštrukčných prvkov. Doska GRENAISOL® je pomerne ľahká a zároveň dostatočne pevná.
Vyrába sa zo 100% prírodných materiálov, a preto je zdravotne nezávadná. Pri rezaní vzniká minimum prachu. Má výborné izolačné vlastnosti a samozrejme je úplne nehorľavá. Ani pri zahriatí na vysokú teplotu nevznikajú žiadne výpary. Dosku je možné kombinovať s doskami GRENATHERM® a GRENALIGHT®, spracovanie je možné bežnými drevoobrábacími nástrojmi.

Použitie:

Doska GRENAISOL® je aj napriek svojej nízkej váhe dostatočne pevná, aby zabezpečila potrebnú tuhosť krbového plášťa. Nie je teda nutné používať akékoľvek ďalšie nosné prvky. Vo vnútri krbového plášťa dosahuje teplotu až 350 °C a GRENAISOL® zaisťuje potrebnú izoláciu. S doskou GRENAISOL® je možné ľahko postaviť tenkú a ľahkú krbovú obstavbu a to aj zaobleného tvaru. Vďaka drážkam na povrchu dosiek GRENAISOL® na ne jednoducho nanesiete tenkostenné omietky SILATERM®, ktoré je možné natierať a obkladať keramickým obkladom. Lepte výlučne lepidlom GRENA®KLEBEPASTE.

Kedy zvoliť grenatherm?

- Pokiaľ chce zákazník rýchle, sálavé teplo a nechce čakať na ohriatie akumulačných materiálov.
- Potrebujete ponúknuť rýchlu výstavbu za prijateľné peniaze.
- Do priestoru, kde nesmie dochádzať k vysokej prašnosti a je požiadavka na akumulačnú obstavbu.

Sálavé teplo:

Sálavý ohrievač vyžaruje priame teplo, kde sa ohrievajú najprv ľudia, steny a ďalšie predmety. Vzduch sa ohreje až sekundárne od nahriatých stien a podlahy. Veľmi rýchlo dochádza k príjemnej tepelnej pohode osôb. Sálavé teplo sa nestráca ani prievanom či vyvetraním. Teplo je v priestore rovnomerne rozmiestnené, nedochádza k víreniu prachu.

Fáza ohrevu GRENATHERM:

V prvej fáze dochádza k presunu ohriateho vzduchu do miestnosti pomocou vetracích mriežok. Zároveň sa prehrieva druhý plášť z dosiek GRENATHERM® a nastáva druhá fáza, kedy plášť uvoľňuje sálavé teplo.

 

GRENA White 600:

 WHIITE 600 je kachliarská biela malta s tepelnou odolnosťou do 600 °C a dobou spracovania cca 90 min., s jemným zrnom cca 0-0,06 určená na sieťkovanie pod omietku a pre sálavé a iné plochy.

Univerzálne lepidlo pre vysoké teploty až do 1200 °C GRENA®KLEBEPASTE je anorganické lepidlo, ktoré je určené do vysokých teplôt, pri ktorých sa neuvoľňujú žiadne výpary. Lepidlo je určené aj pre priamy kontakt s ohňom (pre dosky GRENAMAT®AS). Lepidlo je vodou riediteľné. Je možné s ním lepiť rôzne materiály za predpokladu, že jedna z lepených plôch je savá. Znečistené nástroje je možné umývať vodou.

Grenacoat Model kachliarska omietka:
Modelovacia kachliarska omietka frakcie 0 – 0,6 mm umožňuje naniesť vrstvu až do 50 mm a vytvoriť nielen hladký povrch, ale aj rôzne štruktúry. Na skôr nanesenú a už zaschnutú omietku možno napojiť novú vrstvu bez viditeľného spoja, je teda vhodná aj na menšiu opravu povrchu. MODEL je stabilný do 190 °C, nedegraduje, nemení farbu, nezapácha, neovplyvňuje šírenie tepla.  Balenie: 25 kg/5 kg

 

Grenacoat Finish jemná kachliarska omietka: 
Ušľachtilá, snehovo-biela, dizajnová kachliarska omietka. Príjemne hladký povrch dosiahnete použitím jemného šmirgľového papiera. Na predchádzajúcu vrstvu omietky je možné ľahko napojiť novú vrstvu, hodí sa preto aj na opravy. FINISH nemení farbu, nedegraduje, nezapácha, nemá vplyv na šírenie tepla. Je stabilná do 190 °C.

 

Grenacoat ST-H hrubá kachliarska omietka:   

Obsahuje plnivo s veľkosťou 1,5 mm, vďaka ktorému je možné vytvoriť povrch s hrubou štruktúrou. Dá sa použiť aj v exteriéri (na úpravu vonkajších krbov, udiarni, grilov a pod.) Nevyžaduje finálny náter, nakoľko je prifarbená bielou farbou. Omietka nedegraduje, nemení farbu, nezapácha, neobmedzuje šírenie tepla, je stabilná do 200 °C. Nanáša sa na podklad z malty WHITE 600.

 

Tepelná vodivosť dosiek GRENAISOL

Katalóg GRENA TU: