0 0 €

Nákupný košík je prázdny

Školenie hypokaustový krb s vložkou SUPRA

21. 06. 2013 - Školenie

Dňa 21.06.2103 sme sa spolu s našimi dobrými priateľmi a partnermi stretli pri prezentácii úplne nového krbu v našej centrále.

Jeho výnimočnosť spočíva v tom, že ide o uzavretú tzv. hypokaustovú stavbu avšak bez použitia spalinového ťahu! V bežnej praxi to znamená, že pre majiteľa v rámci údržby odpadá potreba vymetať sadze z pece v interiéri. Prevádzka takéhoto typu krbu je prakticky takmer bezúdržbová, samozrejme so zreteľom na zákonné predpisy. Navyše klient získava obrovské pohodlie vytvorené príjemným, dlhotrvajúcim sálavým teplom. 

Medzi ďalšie obrovské výhody patrí aj možnosť regulácie výkonu v širokom spektre (cca 1,5 až po cca 7 kW/h), veľmi rýchly nábeh (okamžité odovzdávanie tepla), dlhá doba akumulácie (až 12 hodín len pri 7 kg dreva!!!), variácia prikladacieho intervalu od cca 2-3 hodín až po 12 hodinový interval. Súčasťou krbu je aj veľmi komfortná vyhrievaná lavička, či polička na sušenie ovocia, oblečenia a pod.

Absolútne najväčším technickým prekvapením pre našich parterov bolo meranie teploty spalín. V priebehu horenia, sme vzhľadom na jedinečnú technológiu vložky, neprekročili hodnotu teploty spalín 250°C a to pri momentálnej teplote horenia v komore cca 800-900°C! Celkovo to znamená že priemerná teplota spalín sa s prehľadom pohybuje pod 200°C pričom teplota v komore je priemerne na úrovni nad 650°C. Tento parameter si vyslúžil uznanie aj renomovaných kachliarov.

Za všetkými týmito číslami sa ukrýva použitie osvedčených materiálov a to vložky s momentálne najlepšou dostupnou technológiou na trhu - FSU od SUPRY (Palatium) a špičkovými akumulačnými materiálmi AKT, AKT 3 a Percem výrobcov Prumker a Peril.

Ako čerešnička sa na záver javila už len informácia o cene tohto systému, ktorá v porovnaní s podobnými dielami vyvolala na perách prítomných spokojný úsmev.

Toto dielo je možné prísť si kedykoľvek vyskúšať a otestovať. Ohlásiť sa stačí jeden deň vopred.

S potešením kolektív Storms s. r. o.

Súbory na stiahnutie:

Zdieľať článok: