0 0 €

Nákupný košík je prázdny

STONE a ROCK - revolúcia v krbárskom priemysle!

23. 11. 2022 - Novinky

Biokrby Stone a Rock sú niečim úplne novým na trhu! Svojím vzhľadom pripomínajú krb na drevo, no vybavené modernou technológiou BEV (Burning Ethanol Vapours - horiace výpary) zaisťujú úplné spálenie výparov bioetanolu a teda žiaden dym, nepríjemný zápach a sadze. Krb je dodávaný v samostatnom boxe dokončenom doskou DEKTON od Consentino alebo Equitone. Montáž je čistá a trvá doslova hodinu, takže sa pre tento typ spotrebiča môžete rozhodnúť v ktorejkoľvek fáze dokončovania interiéru, bez potreby rekonštrukcie, stavby a napájania komína či iných inštalácií. Oba krby sa dodávajú v 3 štýlových povrchových úpravách, ktoré zapadajú do najnovších trendov a zároveň sa vracajú ku klasike, ktorá bude vždy v trende! Ak chcete zapáliť Stone alebo Rock, stačí sa posadiť na pohovku a stlačiť tlačidlo START na diaľkovom ovládači alebo mobilnej aplikácii.

Prenosný krb s BEV technológiou Stone Daze

 

Čo je technológia BEV a je bezpečná?

Technológia BEV (technológia horiacich výparov) je úplne nová, patentovaná, inovatívna technológia Planiky. Celý proces je plne automatizovaný a kvapalné palivo nemá priamy kontakt s ohňom. Krb po zapnutí načerpá zo zásobníka len nevyhnutné množstvo paliva, pričom ho automatické čerpadlo dopraví do spaľovacej komory. Tam sa bioetanol pomaly zahrieva na teplotu, pri ktorej sa mení na pary. Tie sú rozmiestnené po celej dĺžke a vzniká živý oheň. Mikroprocesor komunikuje senzormi a bude schopný reagovať, ak sa zistí akákoľvek abnormalita, ako napr. rozliatie paliva alebo dokonca zemetrasenie. V takýchto núdzových situáciách zariadenie okamžite zastaví plameň a stiahne palivo do izolovanej chladenej nádrže.

Krby s technológiou BEV sa ovládadiu diaľkovým ovládačom alebo mobilnou apllikáciou. Krb Stone je možné dodatočne pripojiť k Smart Home System.

 

Stone - prenosný krb s technológiou BEV

Krb Stone je riešenie ako žiadne iné! Hybrid špičkových produktov Planika, FLA3 a Panoramy, v samostatne stojacej jednotke, ktorá je umiestnená pri stene. Tento model vyzerá akzabudovaný do steny, no jeho samostatná konštrukcia je dodávaná zmontovaná, takže montáž trvá len asi hodinu. Krb Stone je prenosný - môžete ho premiestniť a zaobchádzať s ním ako s kusom nábatku. Ohnisko je pokryté sklenenými peletami - dosiahli sme tak 3D efekt ohňa. Plameň pripomína horiace drevo. Oheň sa nachádza za sklom a môže byť ozdobený bielymi kamienkami alebo polenami.

Obstavba krbu Stone sa nenahrieva a môže stáť vedľa horľavých materiálov.

Stone je možné ovládať pomocou vstavaného panela, ktorý sa nachádza vedľa skla, alebo pomocou diaľkového ovládača či mobilnej aplikácie, ako aj pomocou systému Smart Home System. Má 6 úrovní plameňa s maximálnou dobou horenia 29 hodín.

Automatický krb s BEV technológiou Stone  Laurent

 

Rock - menšia verzia krbu Stone s rovnakými výhodami!

Rock je menšia verzia krbu Rock so všetkými výhodami BEV technológie. Tento krb je možné použiť vo veľkých i malých miestnostiach. Je to skvelé riešenie aj do panelákov. Pre úsporu miesta je Rock vybavený kanistrom na bioetanol, ktorý sa jednoducho umiestni do špeciálneho vstavaného výklenku a pripojí sa k nemu hadica čerpadla. Čerpadlo komunikuje so spotrebičom a dodáva správne množstvo paliva do spaľovacej komory.

Rovnako ako Stone - krb Rock sa dá aj voľne presúvať podľa toho, kde ho práve potrebujete. Spotrebič sa sám o sebe nezohrieva, preto ho možno umiestniť vedľa predmetov vyrobených z horľavých materiálov.

Ovladací panel je umiestnený za dvierkami pod ohniskom a je možné ho ovládať aj diaľkovým ovládačom. Má 2 stupne horenia a maximálnu dobu horenia 9 hod.

Rock Daze v modernej obývačke.

 

Jednoduchá a rýchla inštalácia

Stone a Rock je úplne novým vývojom v krbárskom priemysle. Inštalácia krbu trvá len jednu hodinu, keďže krb pozostáva z troch predmontovaných komponentov. Povrchová úprava je vyrobená zo špeciálnej sintrovanej keramiky odolnej voči teplu a poškodeniu s mramorovým vzorom. 

Jediné, či musíte urobiť, je umiestniť panely na základňu krbu a máte hotovo! Spotrebič môžete začať používať!

Krb nie je napojený na komín ani sa inak neinštaluje, takže Vás nič neobmedzuje - môžete s ním zaobchádzať ako s akýmkoľvek iným kusom nábytku v dome!

Model Stone je dostupný vo verzií Core - ide o samostatný rám krbu bez obkladu, ktorý si môžete vybrať podľa vlastného vkusu. Všetko čo musíte urobiť, je nainštalovať 12 mm nehorľavé panely podľa pokynov.

 

3 najmódnejšie prémiové úpravy!

Oba krby sú dosptuné v 3 povrchových úpravách: DEKTON Daze a Laurent od Consentino a Lunara - Equitone.

Consentino je výrobca inovatívnych, ultra kompaktných povrchov. Materiál pozostáva zo zmesi surovín - porcelánu, skla a kremeňa. Tieto dlaždice sa vyznačujú svojou pevnosťou a všestrannosťou. Majú výborné technické vlastnosti a tým pádom aj pútavý dizajn. Daze aj laurent dokonale zapadajú do najnovších trendov interiérového dizajnu a majú vzhľad podobný mramoru.

Lunara od Equitone je inšpirovaná vzhľadom mesiaca. Doska s nepravidelnými kopčekami a priehlbinami pripomína povrch satelitu Zeme. Vďaka náhodnej, neopakujúcej sa štruktúre nie sú žiadne dve identické dosky.. Lunara je vyrobená z vláknocementu, ktorý vybral medzinárodný tím architektov. Dokonale sa hodí do priemyselných a škandinávskych interiérov.

Stone Daze                                                                        Stone Laurent                                                                     Stone Lunara 

 

Môže krb Stone alebo Rock konkurovať krbom na drevo?

Veľkou výhodou krbov Stone a Rock je rýchlosť a jednoduchosť montáže. Nie sú potrebné žiadne renovácie ani pevné spojenia. Nie je potrebné stavať komín ani spúšťať vetracie systémy. V porovnaní s krbom na drevo, ktorý musí byť súčasťou projektu domu., je to oveľa pohodlnejšie riešenie. Modely s BEV technológiou nám ušetria námahu so skladovaním dreva, následným upratovaním a čakaním na rozpálenie krbu.

Krby s BEV technológiou je možné doslova na pol hodinu zapnúť na večeru, alebo pri pozeraní filmu a následne vypnúť pomocou diaľkového ovládača, ako keby sme vypínali televíziu.

Navyše, rovnako ako v krboch na drevo, máme skutočný, zlatý, veľký oheň, ktorý  možno použiť v dome alebo byte ako doplnkový zdroj tepla.

 

Zdroj: www.planikafires.com

Súbory na stiahnutie:

Zdieľať článok: